OUR BLOG

Παρουσίαση του myTeam από το SPORT24

myteam1
Share This Post
Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Το myTeam γεννήθηκε για να απλοποιήσει την καθημερινότητα όλων των εμπλεκομένων στα αθλητικά σωματεία. Στόχος; Μέσω της ψηφιοποίησης των δεδομένων, όλοι να ασχολούνται μόνο με ένα πράγμα: ό,τι συμβαίνει εντός του αγωνιστικού χώρου.

Στην εποχή της διαρκούς ψηφιοποίησης υπηρεσιών και δεδομένων, γεννήθηκε μια ιδέα που στόχο έχει να διευκολύνει τη ζωή των αθλητών και ταυτόχρονα να εκσυγχρονίσει σε απόλυτο βαθμό τη λειτουργία των αθλητικών συλλόγων.

Το όνομα αυτής, myTeam. Πρόκειται για μια καινοτόμα εφαρμογή με αμέτρητες δυνατότητες στο κομμάτι της διαχείρισης αθλητικών σωματείων και οργανισμών, που στόχο έχει να κάνει πιο απλή τη ζωή όλων: αθλητών, προπονητών, παραγόντων.

Ο Δημήτρης Σερελέας είναι ο “πατέρας” αυτής της ταχέως αναπτυσσόμενης start up, η οποία δημιουργήθηκε πριν από περίπου ένα χρόνο.

“Από μικρό παιδί ως τώρα συστήνομαι ως άνθρωπος του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Είναι μια ιδιότητα που λατρεύω να έχω, αφού θεωρώ πως ο ερασιτεχνικός αθλητισμός αποτελεί τη βάση και ταυτόχρονα το εφαλτήριο προκειμένου ο οποιοσδήποτε να κυνηγήσει τα όνειρά του σε επαγγελματικό επίπεδο” αναφέρει αρχικά στο SPORT24 ο Δημήτρης Σερελέας, ο οποίος -εκτός από “οπαδός” του ερασιτεχνικού αθλητισμού- διαθέτει πτυχίο στο Sports Management και μεταπτυχιακό στο e-business.

Το myTeam θέλει να γίνει η δική σου ομάδα
“Ήθελα λοιπόν να “παντρέψω” το προσωπικό αθλητικό πάθος με την επαγγελματική ιδιότητα που διατηρώ εδώ και χρόνια. Έτσι, γεννήθηκε η ιδέα του myTeam, πριν από περίπου δύο χρόνια. Έχοντας ζήσει από μέσα τον τρόπο λειτουργίας και δομής των συλλόγων, διαπίστωσα ότι υπάρχει ένα κενό στο κομμάτι της ψηφιοποίησης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται. Ξεκίνησα λοιπόν να κάνω ραντεβού με παράγοντες και εργαζομένους σε αθλητικά σωματεία, προκειμένου να συζητήσω εις βάθος αυτό το θέμα. Έτσι, μπήκαν οι πρώτες βάσεις για το μετέπειτα δημιούργημα” προσθέτει χαρακτηριστικά.

Η ουσία του myTeam στηρίζεται στο γεγονός πως λειτουργεί μέσω cloud, όπερ και σημαίνει πως δεν απαιτείται εγκατάσταση λογισμικού, παρά μόνο πρόσβαση στο διαδίκτυο. Έτσι, ο καθένας μπορεί από το PC, το tablet ή -ακόμη και- το κινητό του να έχει πρόσβαση σε ό,τι χρειάζεται, ανά πάσα στιγμή.

Επί παραδείγματι, μερικά από τα βασικά στοιχεία του myTeam είναι:

  • η διαχείριση μελών και συνδρομών αυτών
  • το ημερολόγιο και το παρουσιολόγιο
  • οι ειδοποιήσεις μέσω SMS ή Push Notifications
  • οι πληρωμές, η καταγραφή εσόδων και εξόδων

“Δυστυχώς η στιγμή της υλοποίησης αυτής της ιδέας και της προσπάθειας να επικοινωνηθεί στα σωματεία συνδυάστηκε από την πανδημία, γεγονός που, όπως καταλαβαίνουν όλοι, δεν βοήθησε τη συνολική προσπάθεια. Εκμεταλλευτήκαμε όμως τη συγκυρία για να δουλέψουμε ακόμη περισσότερο προκειμένου να κάνουμε ακόμη πιο εύκολη και απλή τη λειτουργία του myTeam, επενδύοντας σημαντικά στην ομάδα του development και του user experience” εξηγεί ο Δημήτρης Σερελέας, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει να συνεργάζεται με σωματεία σε καλαθοσφαίριση, βόλεϊ, ιστιοπλοΐα και υδατοσφαίριση.

Το myTeam θέλει να γίνει η δική σου ομάδα
“Από την πρώτη στιγμή, η ανταπόκριση που λάβαμε ήταν θετική και -μπορώ να πω ότι- βοήθησε κι εμάς προκειμένου να συνεχίσουμε με την ίδια πίστη. Στο φινάλε της περσινής σεζόν κλείσαμε μάλιστα τα πρώτα συμβόλαια με συλλόγους, δημιουργώντας ήδη τη δική μας βάση δεδομένων γι αυτό, προσδοκώντας σε ακόμη περισσότερες συνεργασίες” καταλήγει.

Δεδομένου μάλιστα πως το myTeam ανανεώνεται διαρκώς με νέες δυνατότητες με βάση την ανατροφοδότηση που υπάρχει από τους χρήστες του, επιβεβαιώνεται στην πράξη το μότο του Δημήτρη Σερελέα πως “εχθρός του καλού είναι το καλύτερο”.

Τι καλύτερο άλλωστε από το να γίνει πράξη αυτό στο οποίο στοχεύει ο δημιουργός του myTeam. Να βελτιστοποιηθούν δηλαδή οι καθημερινές διαδικασίες των αθλητικών σωματείων και των εμπλεκομένων σε αυτά έτσι ώστε να αφιερωθούν άπαντες σε αυτό που έχει πραγματική σημασία για την αθλητική κοινότητα. Την ανάπτυξη του αθλητισμού και την συμμετοχή όσων περισσότερων ατόμων σε αθλητικές δραστηριότητες.

Πηγή Άρθρου Sport24.gr

Subscribe To Our Newsletter

Get updates and learn from the best

More To Explore

Webinar Χρήσης της Πλατφόρμας myTeam

Την Τετάρτη 13/10/2021 στις 21:00 θα πραγματοποιηθεί webinar πάνω στην χρήση της πλατφόρμας του My Team από τον ιδρυτή κ. Σερελέα Δημήτρη, ο οποίος θα

Read More »

Παρουσίαση του myTeam από το SPORT24

Το myTeam γεννήθηκε για να απλοποιήσει την καθημερινότητα όλων των εμπλεκομένων στα αθλητικά σωματεία. Στόχος; Μέσω της ψηφιοποίησης των δεδομένων, όλοι να ασχολούνται μόνο με

Read More »